تِرِشه

تِرِشِه به گویش اردکانی راه باریکی را گویند که بین کرت ها (زمین کشاورزی) فاصله انداخته است

تِرِشه

تِرِشِه به گویش اردکانی راه باریکی را گویند که بین کرت ها (زمین کشاورزی) فاصله انداخته است

۷ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۵ ثبت شده است

حجت‌الاسلام دهستانی گفت: امروز از حوزه‌های علمیه که متولی فرهنگی هر شهر هستند، توقع است که امورات اجتماعی و فرهنگی شهر را رتق و فتق کند؛ اگر حوزه علمیه اهداف مبارک و مقدسی که از او انتظار می‌رود، نتواند با برنامه دقیق محقق کند، طبیعی است دیگران عرصه را به دست خواهند گرفت و با حضورشان، جا را برای روحانیت تنگ خواهند کرد.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، هم‌زمان با اعیاد شعبانیه حجت‌الاسلام دهستانی، نماینده طلاب و فضلای حوزه علمیه اردکان در مراسمی که با حضور فرماندار شهرستان اردکان در مجمع طلاب یزد برگزار شد، به ایراد سخن پرداخت.

 

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع مدیران و محققان جهاد دانشگاهی که فرموده بودند: «نباید گذاشت مراکز مهم علمی کشور گرفتار آسیب‌های ناشی از پیچ‌و‌خم‌های سیاسی و «چپ‌روی‌ها» و «راست‌روی‌ها»ی غلط عرصه سیاسی شود»، گفت: حجت الاسلام سعیدی، نائب رئیس مجمع نمایندگان حوزه علمیه قم در جمع طلاب اردکان به این امر اشاره داشت و فرموده بود که باید به جای گفتمان چپ و راست، گفتمان انقلابی و ضد انقلابی مطرح شود.

 

حجت‌الاسلام دهستانی خاطرنشان کرد: این سیاست، امروز در دستور کار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم قرار دارد و اینجانب نیز به عنوان عضوی از اعضای این مجمع، موظفم این سیاست را اجرا نمایم و از همه افراد و جناح‌ها و سلایق مختلف سیاسی دعوت به همکاری می‌کنم؛ امیدوارم  با اتحاد، همدلی و همزبانی بتوانیم اهداف مقدس مجمع نمایندگان حوزه علمیه قم را تحقق بخشیم.

 

وی با تأکید بر این‌که عدم تعامل نتیجه‌ای جز دور شدن از اهداف انقلاب نخواهد داشت، گفت: مسئولین، متولی اجرایی شهر هستند و طلاب و روحانیت هم متولیان فرهنگی شهر؛ طلاب باید با تعامل هرچه بیشتر، برنامه و طرح‌های فرهنگی را به مسئولین ارائه بدهند و فرماندار و شورای شهر و شهردار نیز حمایت‌های مالی آن را قبول کنند.

 

نماینده طلاب و فضلای طلاب اردکان افزود: امروز از حوزه‌های علمیه که متولی فرهنگی هر شهر هستند، توقع است که امورات اجتماعی و فرهنگی شهر را رتق و فتق کند؛ اگر حوزه علمیه اهداف مبارک و مقدسی که از او انتظار می‌رود، نتواند با برنامه دقیق محقق کند، طبیعی است دیگران عرصه را به دست خواهند گرفت و با حضورشان، جا را برای روحانیت تنگ خواهند کرد.

 

وی ابراز داشت: ما با جمعی از نمایندگان محترم طلاب استان یزد برنامه‌ای را در دست تنظیم داریم تا عرصه‌های مورد انتظار را در قالب طرحی جامع و مشخص دنبال کنیم؛ این برنامه که در قالب «اساسنامه طلاب و فضلای شهرستان اردکان» است، بعد از بررسی و تأیید در مجمع طلاب استان یزد، برای تصویب نهایی به هیأت رئیسه مجمع نمایندگان ارسال خواهد شد.

 

 حجت‌الاسلام دهستانی ابراز داشت: هم‌زمان با بررسی و تأیید این طرح، جلسات متعددی با مسئولین شهر داشتیم و الحمدلله با روی باز استقبال کردند؛ ما خواستیم در اولین اقدام از مسئولین شهر دعوت کنیم و این تعامل را اعلام نماییم و انتظار داریم در مرحله عمل هم شاهد این تعامل باشیم.

 

 وی افزود: همین‌جا از همه گروه‌ها و نشست‌های عمومی طلاب و فضلای اردکان درخواست می‌کنم تا نشست‌های عمومی و گروهی خود را ذیل برنامه مورد نظر و با عنوان کمیسیون‌های مختلف فرهنگی، تبلیغی، پژوهشی و آموزشی سازماندهی کنند.

 

نماینده طلاب و فضلای شهرستان اردکان خاطر نشان کرد: جلسات مختلف طلاب باید بر اساس هدفی مشخص به گونه‌ای ساماندهی شود که اولا از کارهای موازی پرهیز شود و ثانیا کارهایی که تاکنون بر اساس سلایق فردی و شخصی روی زمین مانده و کسی متکفل آن نشده در دستور کار قرار گیرد و ثالثا با گردهم‌آیی این نوع فعالیت‌ها در چارچوب و هدفی مشخص به سازماندهی امور پرداخت.

 

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که فرموده بودند باید در زمان کنونی از میان کارها، سخت ترین آن را انتخاب کرد، خاطر نشان کرد: ما حاضریم این سختی‌ها را به جان بخریم؛ بنابراین از طلاب محترم خواهشمند است جلسات خود را که صرفا یک جلسات عمومی بوده، به صورت تخصصی و در قالب موضوعاتی که در اساسنامه مندرج است تغییر دهند.

 

حجت‌الاسلام دهستانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که وقت زیادی برای امورات طلاب صرف کرده‌ام، گفت: بنده تا کنون برای رتق و فتق امور طلاب، یک ریال از مسئولین دولتی نگرفتم. علمای بنام اردکان هم حمایت معنوی و هم کمک مالی کردند و ما این مبالغ را با سرکشی به طلاب به دست آن‌ها رساندیم.

 

گفتنی است، حسین اسماعیلی فرماندار شهرستان اردکان در این جلسه با اشاره به عامل وحدت در پیشبرد اهداف انقلاب گفت: به تعبیر امام خمینی(ره) وحدتِ بین اقشار مختلف مردم و همچنین بین روحانیت و دانشجوها باعث پیروزی انقلاب شد؛ همچنین این وحدت باعث شد که در جنگ به پیروزی برسیم، امیدواریم با همین وحدت بتوانیم مشکلات فرهنگی شهر و کشور را نیز برطرف کنیم.

 

فرماندار اردکان گفت: در عین حالی که ممکن است یک‌سری اختلاف سلیقه‌ها باشد، اما همه تحت لوای ولایت مطلقه فقیه و معتقد به آن هستیم، و ان شاء الله بتوانیم با این دیدِ منسجم و وحدت‌گرا و با سعی و تلاش، خیلی از مشکلات و مسائل را حل کنیم.

منبع: خبرگزاری رسا
  • سیدمجتبی رفیعی اردکانی

نماینده طلاب اردکان: شهدای مدافع حرم ادامه‌دهنده راه شهدای هشت سال دفاع مقدس

سیدمجتبی رفیعی اردکانی | پنجشنبه, ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۳:۵۲ ب.ظ | ۰ نظر

نماینده طلاب و فضلای شهرستان اردکان گفت: ممکن است شرایط جامعه به گونه‌ای باشد که آب و خاک یک کشور مورد تجاوز دشمن قرار گیرد، اما گاهی تهاجم دشمن سطح وسیعی را تحت پوشش قرار می‌دهد و می‌خواهد مبانی عقیدتی جریان حق را با تهاجم نظامی درهم شکند؛ شهدای مدافع حرم از این ویژگی برخوردارند که از مرزهای کشور خود عبور کردند و میدان وسیع‌تری را برگزیدند و إن شاءالله از پاداش بیشتری برخوردار خواهند شد.

حجت الاسلام دهستانی، نماینده مجمع طلاب و فضلای شهرستان اردکان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، درباره تبیین مقام شهدا گفت: در روایات ما کسی که در راه حفظ جان، مال و ناموس خود و جامعه کشته می‌شود، شهید می‌گویند؛ اما افرادی که در راه تشکیل حکومت اسلامی و استقرار آن به درجه رفیع شهادت نائل می‌شوند، با دیگر شهدا تفاوت زیادی دارند؛ زیرا این شهدا با خون خود باعث استقرار ارزش‌های دینی و دمیده شدن حیات معنوی در کالبد جامعه می‌شوند.

 

وی افزود: این‌ شهدا علاوه بر این‌که خود به کمال رسید‌اند، زمینه دستگیری افراد دیگر را نیز فراهم می‌کنند و جامعه را به تعالی سوق می‌دهند.

 

حجت‌الاسلام دهستانی، تفاوت درجه شهدا را به میزان تأثیرگذاری‌شان در جامعه عنوان کرد و افزود: ممکن است شرایط جامعه به گونه‌ای باشد که آب و خاک یک کشور مورد تجاوز دشمن قرار گیرد، اما گاهی تهاجم دشمن سطح وسیعی را زیر پوشش قرار می‌دهد و می‌خواهد مبانی عقیدتی جریان حق را با تهاجم نظامی درهم شکند.

 

وی افزود: در چنین شرایطی طبیعی است این نوع مبارزه، هم از لحاظ عقیدتی، هم از لحاظ فکری و هم از لحاظ منطقه‌ای وسعت بیشتری را شامل می‌شود و شهدایی که در این مبارزه جان‌فشانی می‌کنند از وسعت اثرگذاری بیشتری برخوردار هستند و همین باعث می‌شود که درجات قرب و تعالی آن‌ها افزوده گردد.

 

نماینده مجمع طلاب و فضلای اردکان خاطرنشان کرد: شهدای مدافع حرم از این ویژگی برخوردارند که از مرزهای کشور خود عبور کردند و میدان وسیع‌تری را برگزیدند و إن شاءالله از پاداش بیشتری برخوردار خواهند شد.

 

وی اظهار داشت: گسترش وسعت مبارزه به دلیل گسترش انقلاب اسلامی و صدور مبانی اعتقادی و فکری این نظامِ مستحکم در منطقه و به تبع آن در جهان غرب است و غرب بر خلاف مبانی دموکراتیک خود مجبور شده است حملات نظامی به راه بیندازد و  به خوبی دریافته است اگر این روند ادامه یابد و دست انقلاب اسلامی باز بماند، منجر به حذف اندیشه‌های لیبرال دموکراسیِ غربی خواهد شد.

 

حجت‌الاسلام دهستانی افزود: باغ موزه دفاع مقدس با به صحنه‌کشیدن حوادث جنگ و نشان دادن آثار آن در جهان اسلام و غرب، بازدیدکنندگان را به این باور می‌رساند که خون شهدای مدافع حرم در دنیا مؤثر خواهد افتاد و بابی را که شهدای هشت سال دفاع مقدس در مسیر شهادت بازکردند را بیش از پیش ادامه خواهند داد.

 

گفتنی است، نماینده محترم طلاب و فضلای شهرستان اردکان به مناسبت عید سعید مبعث، جهت ترویج روحیه‌ شهادت‌طلبی، برای خانواده‌های طلاب اردوی زیارتیِ باغ موزه دفاع مقدس برگزار کرد؛ از دیگر برنامه‌های این اردو زیارت حضرت عبدالعظیم و مرقد مطهر امام راحل(ره) بود که مورد استقبال خانواده‌های طلاب قرار گرفت.

منبع: خبرگزاری رسا
  • سیدمجتبی رفیعی اردکانی

فرماندار اردکان: خیلی از مشکلات فرهنگی با راهنماییِ روحانیت حل خواهد شد

سیدمجتبی رفیعی اردکانی | پنجشنبه, ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۳:۱۷ ب.ظ | ۰ نظر

فرماندار اردکان گفت: وظیفه ماست که هر موقع نماینده محترم طلاب از ما دعوت کرد، در جلسه حضور پیدا کنیم و ضمن گفت‌وگو از راهنمایی و نظرات روحانیون در امور فرهنگی، معنوی و دینی استفاده نماییم؛ چون خیلی از مشکلات فرهنگی با ارشاد و کمک و تعامل روحانیت مرتفع می‌شود؛ آن‌وقت است که راهمان هموارتر می‌شود و انشاءالله به مقصد می‌رسیم.

 

 

حسین اسماعیلی فرماندار محترم اردکان با حضور در جمع طلاب و فضلای اردکانی مقیم قم ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، از این‌که در حضور علما و فضلا شهرستان اردکان به ویژه حضرت آیت‌الله محمدی رئیس دفتر امام خمینی(ره) حضور دارد، ابراز خوشحالی کرد.

 

وی همچنین در ابتدای این مراسم از حجت‌الاسلام علی دهستانی، نماینده محترم طلاب اردکان به خاطر برگزاری این جلسه و دعوت از فرماندار به این جلسه تشکر نمود.

 

حسین اسماعیلی ضمن احترام به مقام والای علمای شهر چون آیت‌الله خاتمی و آیت‌الله بهجتی، گفت: همچنین به مقام 420 شهید بزرگ و جاویدان شهرستان ارکان احترام می‌کنیم؛ کسانی که با ریختن خون خودشان این انقلاب را بیمه کردند؛ چه شهدایی که در راه پیروزی انقلاب با ایثار جانشان انقلاب را به پیروزی رساندند و چه شهدایی که با ایثار در هشت سال دفاع مقدس، انقلاب را بیمه کردند.

 

وی با تأکید بر این‌که «همچنان راه شهدا باز است»، خاطرنشان کرد: امروز موقعیت کشور ما در منطقه حساس است؛ متأسفانه به دلیل تفرقه‌ی جامعه اسلام، استکبار با استفاده از گروه‌های تکفیری به این اختلافات دامن می‌زند؛ اما خوشبختانه با لطف خدا و با تدابیر مقام معظم رهبری صحنه جنگ و دفاع از مرزهای اعتقادیِ ما فراتر از مرزهای خاکی ایران رفته و می‌بینید که بسیج و سپاه در کشورهای سوریه و عراق با خونشان نه تنها از انقلاب، بلکه از جهان اسلام دفاع می‌کنند.

 

اسماعیلی با اشاره به عامل وحدت در پیشبرد اهداف انقلاب گفت: به تعبیر امام(ره) وحدتِ بین اقشار مختلف مردم و همچنین بین روحانیت و دانشجوها باعث پیروزی انقلاب شد؛ همچنین این وحدت باعث شد که در جنگ به پیروزی برسیم، امیدواریم با همین وحدت بتوانیم مشکلات فرهنگی شهر و کشور را نیز برطرف کنیم.

 

وی افزود: مشکلات کشور به خصوص مسائل فرهنگی تنها با وحدتِ رویه حل خواهد شد و امیدواریم با استفاده از تجارب افراد مختلف مشکلات را حل کنیم.

 

فرماندار اردکان گفت: وظیفه ماست که هر موقع نماینده محترم طلاب از ما دعوت کرد، در جلسه حضور پیدا کنیم و ضمن گفت‌وگو از راهنمایی و نظرات روحانیون در امور فرهنگی، معنوی و دینی استفاده نماییم؛ چون خیلی از مشکلات فرهنگی با ارشاد و کمک و تعامل روحانیت مرتفع می‌شود؛ آن‌وقت است که راهمان هموارتر می‌شود و انشاءالله به مقصد می‌رسیم.

 

اسماعیلی با بیان این‌که مقصد ما چیزی نیست جز رسیدن به اهداف والای نظام، خاطرنشان کرد: ما اعتلای نظام را می‌خواهیم و می‌خواهیم یک جامعه متمدن دینی را تشکیل بدهیم؛ بنابراین نباید منفعل باشیم و باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم و سعی و تلاش نماییم تا ظرفیتِ به‌جود آمده را به فرصت تبدیل کنیم، نه این‌که برای ما چالش باشد؛ و این به دست نمی‌آید مگر با وحدت و انسجام.


وی با بیان این‌که اختلاف سلیقه نباید به ایجاد شکاف در جامعه بینجامد، ابراز داشت: باید شکافی را که وجود دارد از بین ببریم؛ چون همه در یک کشور واحد زندگی می‌کنیم و دین واحدی داریم. مملکت متعلق به چپ و راست نیست، بل‌که برای همه است و همه باید سعی کنیم از این گذرگاه پیروز بیرون بیاییم، و پیروزی به دست نمی‌آید مگر با تعامل و وحدت؛ چون اصلی‌ترین عامل برای رشد و توسعه همه جانبه کشور در عرصه‌های مختلف، چیزی نیست جز وحدت و اتفاق نظر.

 

فرماندار اردکان افزود: در عین حالی که ممکن است یک‌سری اختلاف سلیقه‌ها باشد، اما همه تحت لوای ولایت مطلقه فقیه و معتقد به آن هستیم، و انشاءالله بتوانیم با این دیدِ منسجم و وحدت‌گرا و با سعی و تلاش، خیلی از مشکلات و مسائل را حل کنیم.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن بیان مشکلات مختلف فرهنگی شهر، از طلاب و روحانیون شهرستان خواست طرح‌ها و برنامه‌های خود را برا حل این مشکلات و معضلات فرهنگی ارائه بدهند.

 

در ادامه مراسم، فرماندار شهرستان اردکان به سؤالات حاضرین پاسخ گفت.


گفتنی است، نماینده طلاب و فضلای اردکان ضمن استقبال از سخنان فرماندار محترم شهرستان اردکان، آمادگی خود را برای تعامل در راستای سیاست‌گذاری فرهنگی طلاب و فضلا در امور کلان فرهنگی شهرستان اعلام نمود و ابراز امیدواری کرد در چند ماه آینده طرح‌های فرهنگی طلاب به مسئولین شهر به ویژه فرمانداری ارسال خواهد شد.

  • سیدمجتبی رفیعی اردکانی

در شب مبعث بیماران را فراموش نکنید

سیدمجتبی رفیعی اردکانی | چهارشنبه, ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۷:۴۰ ب.ظ | ۰ نظر

نیمه ماه رجب (شام وفات حضرت زینب) مجمع یاحسین اردکان، میزبان امام جمعه محترم شهرستان میانه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حامدی بود. وی بلافاصله بعد از سخنرانی به عیادت آقای محمد طالعی رفت.

امام جمعه میانه با حضور در منزل آقای طالعی، ضمن عیادت از این بیمار، برای ایشان و تمام بیماران آرزوی سلامتی و شفاعی عاجل کرد.

حاج آقای حامدی بعد از عیادت از این بیمار عزیز، گفت: «شب مبعث، یکی از شب‌های مبارکی است که به تجربه نشان داده است دعا برای بیماران در مظان اجابت است.» وی از مردم خواست که دعا در این شب مبارک را فراموش نکنند و برای شفای تمام بیماران بخصوص این بیمار عزیز دعا کنند.

آقای محمد طالعی اردکانی یکی از طلبه‌های فاضل اردکانی است که مدت 22 ماه قبل در سفر تبلیغیِ ماه رمضان به علتی نامعلوم به عارضه مغزی دچار شد. به امید شفای این بیمار عزیز و تمام بیماران در این شب مبارک



  • سیدمجتبی رفیعی اردکانی

هر موقع به فریمان می‌رفتیم شهید مطهری دست پدرشان را می‌بوسیدند

سیدمجتبی رفیعی اردکانی | شنبه, ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۴۵ ق.ظ | ۰ نظر

حجت الاسلام والمسلمین محمود فتاحی اردکانی، امام جمعه شهرستان عسکران، در جلسه طلاب و فضلای اردکانیِ مقیم قم، ضمن اشاره به اهمیت علم در آموزه‌های دینی و سیره اهل بیت علیهم السلام، درباره ویژگی‌های استاد شهیدمطهری به ایراد سخن پرداخت.

وی اولین ویژگی استاد شهید را «ورودِ تخصصی به مباحث» عنوان کرد و گفت: شهید مطهری در هر موضوعی از موضوعاتِ روز که مورد نیاز جامعه است، به صورت تخصصی و مستوفا وارد بحث شدند و در اختیار جامعه قرار دادند.

امام جمعه عسکران افزود: ارتباط با نسل جوان و روشنفکر جامعه دومین ویژگی شهید مطهری بود. وی در زمان خفقان ضمن این‌که ارتباطشان را با حوزه قطع نشد، دانشگاه را رها نکردند و دانشگاه را محور کار خود قرار دادند و باعث سرعت انقلاب شدند.

وی با اشاره به ویژگیِ سوم استاد مطهری یعنی «توجه به نیاز زمان»، خاطر نشان کرد: شهیدمطهری زمانی که دانشجویان ما گروه گروه به طرف ایدئولوژی‌های کمونیستی گرایش پیدا کردند، چون سدی روشن‌گرانه جلوی نفوذ تفکر و شبهات آلوده کمونیستی را گرفتند و فلسفه اسلام ناب را تبیین کردند.

«همراهی با ولایت و رهبری» چهارمین ویژگی حضرت استاد شهید بود که حجت‌الاسلام والمسلمین فتاحی به آن اشاره کرد. وی در این‌باره ابراز داشت: استاد مطهری یک لحظه از امام و مقتدای خودشان یعنی تفکر تشکیل حکومت اسلامی جدا نشدند و از بازوان پرتوان امام و مایه امید ایشان بودند. یکی از ارکان قوی شورای انقلاب، استاد شهید بودند.

وی بیان داشت: از ویژگی دیگر استاد شهید ارائه الگوی منطقی از اسلام بود. ببینید شهید مطهری چقدر زیبا در هر زمینه‌ای مطالب را دسته‌بندی‌شده و مستوفا بیان کردند.

امام جمعه عسکران درباره جهاد علمی استاد شهید در سخت‌ترین شرایط، ابراز داشت: از دیگر ویژگی‌های استاد شهید این بود به جای این‌که به فکر خودشان باشند، به فکر اسلام بودند؛ زمانی که طلاب به‌سختی امرار معاش می‌کردند، استاد مطهری با مشکلاتی که داشتند برای تبلیغ و تبیین اسلام بین قم و تهران در تردد بودند. ایشان به تمام معنا «جهاد علمی» داشتند.

وی ضمن بیان مطلبی از شهید مطهری به نقل از یکی از شاگردان ایشان که فرموده بود: «هفتاد درصد فهم درس مربوط به شاگرد و تنها سی درصد مربوط به استاد است»، خاطرنشان کرد: این نشان می‌دهد که زحمت اصلی علم‌آموزی بر عهده شاگرد است نه استاد. اگر در حوزه‌های علمیه امثال مطهری‌ها و علامه طباطبایی‌ها به جایگاهی رسیده‌اند، به خاطر زحمت خوشان بوده است، نه فقط حوزه علمیه.

حجت‌الاسلام والمسلمین فتاحی در بخش دیگری از سخنانش ضمن بیان چند خاطره به بعد اخلاقی استاد شهید پرداخت. وی دراین‌باره گفت: شهید مطهری، حتی صبح‌ها با لباس کامل طلبگی، در منزل نماز می‌خواندند. ایشان خودشان را در حضور حضرت حق می‌دیدند و این‌گونه با لباس کامل و با احترام کامل نماز را اقامه می‌کردند.

وی به نقل از همسر شهید مطهری افزودند: همسر استاد نقل می‌کنند که شهید همیشه با وضو بودند. همچنین هر موقع به فریمان می‌رفتیم شهید مطهری دست پدرشان را می‌بوسیدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین فتاحی در پایان تأکید کرد: به طور خلاصه «احترام به پدر و احترام به استاد»، «تقوی و خودسازی»، «جهاد مداوم علمی در همه زمینه‌ها» و «نظم و برنامه دقیق» از ویژگی‌های حضرت استاد مطهری بود که خداوند متعال توفیق این آن را به همه ما عنایت بفرماید.

گفتنی است، بعد از سخنرانی امام جمعه شهرستان عسکران، دکتر مجتبی مطهری، فرزند ارشد شهید مطهری، به سیره اخلاقی و علمی استاد پرداخت.

خبر سخنرانی دکتر مجتبی مطهری را در خبرگزاری رسا و وبلاگ تِرِشه بخوانید.


  • سیدمجتبی رفیعی اردکانی

شهید مطهری: معنویت امام خمینی و علامه طباطبایی مرا تحت تأثیر قرار داد، نه علم‌شان

سیدمجتبی رفیعی اردکانی | پنجشنبه, ۹ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۱۲:۳۶ ب.ظ | ۱ نظر
فرزند ارشد شهید مطهری گفت: بارها از پدر بزرگوارم شنیدم آن‌چه من را خیلی تحت تأثیر علامه طباطبایی و امام خمینی قرار داده است، علم آن‌ها نیست، علم این دو بزرگوار خیلی بالاست و از اساتید بزرگی هستند؛ اما آن‌چه که مرا شیدای حضرت امام و علامه طباطبایی کرده است، معنویت ایشان است، نه علم‌شان.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مجتبی مطهری، فرزند ارشد شهید مطهری در جلسه طلاب و فضلای اردکانیِ مقیم قم که در ساختمان مجمع طلاب استان یزد برگزار شد، به سیره اخلاقی و علمی استاد مطهری پرداخت.

 

وی درباره انتخاب روز معلم به مناسبت شهادت استاد مطهری، گفت: گاهی سؤال می‌کنند که چرا به جای روز تولد استاد مطهری، روز شهادت ایشان را روز معلم نامیدند؛ حکمت آن این است که مطهری با شهادتش تولد دیگری پیدا کرد.

 

مطهری درباره روحیه اخلاقی استاد مطهری گفت: پدرِ شهید مطهری یعنی آقاشیخ محمدحسین مطهری، در شخصیت فرزندشان نقش داشتند؛ پدر ایشان دائم‌الوضو بود و شهید مطهری از همان کودکی سعی می‌کرد وضو گرفتن پدرشان را تقلید کنند.

 

وی افزود: وقتی مادر شهید مطهری از او می‌پرسید چرا این‌قدر دست و صورتت را با آب می‌شویی، جواب می‌داد: می‌خواهم وضو بگیرم تا روحم پاک باشد. این نشان می‌دهد شهید مهطری از همان دوران کودکی به مسأله معنویت، تزکیه نفس و سلوک روحانی علاقه خاصی داشت.

 

فرزند ارشد شهید مطهری خاطرنشان کرد: بارها از پدر بزرگوارم شنیدم آن‌چه که من را خیلی تحت تأثیر علامه طباطبایی و امام خمینی قرار داده است، علم آن‌ها نیست، علم این دو بزرگوار خیلی بالاست و از اساتید بزرگی هستند؛ اما آن‌چه که مرا شیدای حضرت امام و علامه طباطبایی کرده است، معنویت ایشان است، نه علم‌شان.

 

وی ابراز داشت: با این‌که ایشان حکیم، فیلسوف، فقیه، متفکر و آیت‌الله بودند، اما روی جلد کتاب‌هایشان «مرتضی مطهری» می‌نوشتند و حاضر نبودند برای خودشان از هیچ کدام از این عناوین استفاده کنند؛ تمام این عناوین مانند «آیت‌الله، متفکر و علامه شهید» بعد از شهادت به ایشان گفته شد.

 

مطهری به خاطره دیگری درباره اخلاص شهید مطهری اشاره کرد و افزود: سال 44 دوازده ساله بودم که کتاب داستان راستان، برنده جایزه یونسکو شد و من از پدر پرسیدم شما آیا خوشحال نیستید که داستان راستان برنده یونسکو شده است؟ ایشان گفت «خیلی اهمیت ندارد و خوشحال نیستم». به پدر گفتم اگر من بودم از خوشحالی در پوست خودم نمی‌گنجیدم. آن موقع تعجب کردم و نمی‌فهمیدم، ولی بعدها فهمیدم خوشحال نشدنِ ایشان چه سری داشت.

 

وی افزود: زمانی که امام خمینی از فرانسه به ایران برمی‌گشتند و میلیون‌ها مردم به استقبال ایشان آمده بودند، وقتی خبرنگار از ایشان پرسید چه احساسی دارید، امام فرمود احساسی ندارم. چنین انسان‌هایی واقعا جز خدا چیزی را نمی‌بینند، در این مسائل انقطاع از دنیا دارند و از دنیا برید‌ه‌اند و ارتباطشان را با دنیا به حداقل و در حد ضرورت رسانده‌اند.

 

فرزند ارشد شهید مطهری گفت: زمانی که در جوانی خود را فرزند استادِ دانشگاه معرفی کردم، وقتی شهید مطهری شنیدند، به این مسأله روی خوش نشان ندادند و بعدها فهمیدم که باید پدر خود را یک طلبه و روحانی معرفی می‌کردم.

 

وی با اشاره به سخنان امام خمینی به مناسبت شهادت استاد مطهری، گفت: امام (ره) فرمودند: «اگر خون این عزیز ما روی زمین نمی‌ریخت این انقلاب تأیید نمی‌شد. بریزید خون‌ها را، تا انقلاب زنده بماند.» در واقع شهید مطهری در پایان، حقانیت این انقلاب و معارف الهی و تشیع را با خون خودش امضا کرد.

 

در ابتدای این مراسم، آقای مصطفی زارع، پژوهشگر فرهنگستان علوم اسلامی قم و مسؤول گروه پژوهشی حامیان ولایت با اشاره به این‌که در زمان استاد مطهری پژوهش‌ها از شکل فردی به شکل گروهی تکامل یافته بود و مرحوم مطهری در کتاب ده گفتار به‌خوبی به این مطلب اشاره کرده اند.

 

وی گفت: پژوهش‌ها بعد از انقلاب اسلامی باید به پژوهش‌های سازمانی تکامل یابد و اساسا پژوهش‌های سازمانی جز بعد از تشکیل حکومت اسلامی امکان‌پذیر نیست.


زارع در پایان چند بیتی از اشعاری را که درباره استاد مطهری سروده بود، خواند:

ز آنکه فکر بیندیشد از برای اندیشه           روانی سخنت شد پا به پای اندیشه   

حماسه موج می‌زند واژهای هر سخنش  کسی که از تو گرفت شعله‌های اندیشه

رقم زده‌ است شهادت، شهامت قلمت    ز دست منحرفان خون بهای اندیشه


گفتنی است، حجت‌الاسلام والمسلمین علی دهستانی، نماینده محترم طلاب و فضلای شهرستان اردکان، ضمن تشکر از تشریف‌فرمایی آقای دکتر مجتبی مطهری در جمع طلاب و فضلای اردکانی، از این‌که ایشان در این جلسه، به ابعاد معنوی و اخلاقی استاد مطهری پرداختند بسیار قدردانی کرد و خطاب به آقای مطهری گفت:در این جلسه معنوی ما را به ابعادی از زندگی شهید مطهری آشنا کردید که کمتر به آن پرداخته می‌شد.


حجت‌الاسلام والمسلمین علی دهستانی همچنین به نمایندگی از طلاب و فضلای اردکانی از حجت‌الاسلام علی طاهری تقدیر و تشکر کرد و ابراز داشت: در این جلسه می‌خواهیم از این طلبه‌ خدوم اردکانی که بیشترین حضور را در جمع مردم مؤمن اردکان دارد، قدردانی کنیم.


در پایان این مراسم از سوی طلاب و فضلای شهرستان اردکان و با دستان دکتر مجتبی مطهری به این طلبه خدوم هدیه‌ای تقدیم گردید. 


بر اساس این گزارش، هم‌زمان با این مراسم، همسر آقای دکتر مجتبی مطهری در ساختمان مجمع طلاب یزد، برای همسران طلاب درباره سلوک رفتاریِ شهید مطهری به ایراد سخنرانی پرداخت.


منبع: خبرگزاری رسا






  • سیدمجتبی رفیعی اردکانی

جریان انحرافی به دنبال مصادره‌کردن مجمع نمایندگان به نفع خود بود

سیدمجتبی رفیعی اردکانی | چهارشنبه, ۱ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۲:۳۰ ب.ظ | ۰ نظر

حجت‌الاسلام و المسلمین حسینی‌نژاد، اولین نماینده طلاب و فضلای شهرستان اردکان در مجمع نمایندگان حوزه علمیه قم، در نشست طلاب و فضلای اردکانی درباره خطر نفوذ در حوزه گفت: خیلی باید مراقب باشیم چون با نام و تابلوی دین نفوذ صورت می‌گیرد.

 

وی با اشاره به برنامه نفوذ دشمن در اوایل انقلاب، ابراز داشت: برخی با برگزاری جلسات متعدد به دنبال این بودند که حوزه را قبضه کنند که امام(ره) برای جلوگیری از نفوذ و توطئه آن‌‎ها دستور داد مجمع طلاب تشکیل بشود.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین حسینی‌نژاد خاطرنشان کرد: این جریان با پررویی و جسارت به دنبال تعقیب هدف خودشان بودند و به دروغ در روزنامه‌های آن‌وقت قصد داشتند جلسه مجمع طلاب را به نفع خودشان مصادره کنند.

 

وی قسمتی از روزنامه تاریخ بیست‌وهفتم سال شصت و دو را به عنوان سند به حاضرین نشان داد و گفت: این جریان انحرافی جلسه مجمع نمایندگان را شورای مرکزی نامید و مکان برگزاری آن را نیز جای دیگری عنوان کرد!

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی‌نژاد در پایان تأکید کرد: این برنامه حوزه است و جریان ریشه‌دار و اصیل که همان خط مستقیم ولایت است، پاپرجا می‌ماند.

 

گفتنی است، پیرو سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی‌نژاد طلاب و فضلای اردکانی مقیم قم، با الگوگیری از منویات امام خمینی و مقام معظم رهبری به دنبال تقویت هرچه بیشتر جایگاه نمایندگی مجمع طلاب هستند.



  • سیدمجتبی رفیعی اردکانی